jueves, 4 de octubre de 2012

UNES 150 PERSONES PROTESTEN CONTRA L'ATUR AL CENTRE DE BADALONA I OCUPEN EL SOC

Sota el lema "Els aturats prenem el carrer", l'Assemblea d'Aturats de Badalona (ATB) ha convocat una marxa pels carrers de la ciutat de Badalona per realitzar una acció sorpresa en defensa dels drets socials i laborals.
Entorn un centenar de persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila de la ciutat del Barcelonès Nord i han realitzat una marxa que ha finalitzat a la seu del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ubicada al barri de Casagemes. Un cop arribats, s'ha fet una ocupació simbòlica, durant la qual s'han realitzat diferents intervencions de persones aturades de la ciutat, així com d'altres poblacions. L'acció ha rebut el suport de la coordinadora d'assemblees d'aturats de Catalunya, destacant la presència d'activistes de Barcelona i Ripollet. Un cop realitzada l'acció, s'ha tornat a fer una marxa fins a la Plaça de la Vila on s'ha donat per finalitzada.
Al llarg del recorregut i a l'acció concreta s'han fet crides a la vaga general i a seguir realitzant accions de conscienciació i denúncia, tot solidaritzant-se també amb les treballadores del SOC que també estan patint retallades en els seus drets laborals.
Demandes concretes i acció contínua
L'assemblea d'aturats de Badalona es va constituir farà entorn de set mesos, arran de l'experiència d'algunes persones que participaven de l'assemblea d'aturats de Barcelona. Per Andrés M. (ATB), l'acció i constitució de l'assemblea venen donades “pel no compliment de les funcions adequades de les diferents institucions i organismes dedicades a la promoció de l'ocupació i la manca d'informació al respecte”. Un altre fet a destacar per entendre la seva existència, és la llarga llista de persones en estat d’atur a la ciutat de Badalona: 23.600. L'assemblea badalonina fa unes reclamacions molt concretes: la demanda d'un treball digne, ajuts en serveis bàsics per a persones en atur -com el pagament dels rebuts de la llum i l'aigua-, una prestació econòmica digna -un mínim de 600€-, ajuts concrets en el transport públic i la Renda Universal Bàsica. En concret, i pel que fa a la situació local, l'assemblea d'aturats denuncia que els diferents plans d'ocupació recauen sobre control d'empreses particulars i/o privades i creuen que hauria de ser a través d'un control públic. Algunes veus de l'assemblea creuen que s'ha de promocionar el cooperativisme entre la població aturada per a la gestió de serveis i que s'ha d'afavorir les veïnes de la ciutat en la contractació, a través dels plecs de condicions.
Durant l'acció s'ha animat a les persones demandants d'ocupació, presents al SOC, a participar de l'assemblea i han anunciat les seves trobades, que fan cada dimarts a les 17.30h a la seu de l'Associació de Veïns Juan Valera de Badalona (Carrer de Juan Valera, 55).

No hay comentarios:

Publicar un comentario